Keskustelin erään oululaisen kasvuyrityksen toimitusjohtajan kanssa yrityksen rekrytointiperiaatteista. Kysyin, että millä perusteella hän rekrytoi työntekijöitä? Vastaus oli konkreettinen: 70 % on asennetta ja 30 % osaamista. Osaamisessakin saa olla puutteita, sen pystymme kouluttamaan, mutta asennetta ei saa mitenkään muuttumaan.

Eräs asiakkaamme yritti palkata vastikään osa-aikaisen työntekijän ansiosidonnaiselta päivärahalta. Kaikki näytti alkuun hyvältä, työ oli kiinnostavaa ja monipuolista, työntekijä reipas ja ammattitaitoinen. Yrityksellä oli tarjota työtä kaksi päivää viikossa ja se sopi työntekijällekin, jäisihän työaika alle 18 tunnin viikossa ja olisi mahdollisuus soviteltuun ansiosidonnaiseen päivärahaan. Seuraavana päivänä selvisi, että työtä ei kannata vastaanottaa, sillä käteen ei jää euroakaan enempää kuin kotona.

Esimerkit ovat saaneet mietteliääksi. Työtä yrityksissä on edelleen tarjolla, mutta samaan aikaan yritykset ilmoittavat työvoimapulasta. Yhteiskuntajärjestelmämme ei kannusta työntekemiseen, yrittämisestä nyt puhumattakaan. Työn tekemisen pitäisi olla kaikissa olosuhteissa kannattavampaa kuin jouten olo. Tähän pulmaan ei yksikään hallitus ole ottanut tosissaan kantaa ja jos onkin, eivät työmarkkinajärjestöt ole päässeet asiasta sopuun.

Työmarkkinoita tulisi uudistaa reippaasti. Suurin osa työlainsäädännöstä ja työehtosopimuksista on tehty suuryritysten ja niiden henkilöstön tarpeista. Kuitenkin 99,8 % kaikista suomalaisista yrityksistä on pk-yrityksiä, jotka työllistävät yli 60 % yksityisen sektorin työntekijöistä. Uudet työpaikat syntyvät tutkitusti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Silti pk-yrityksiä viedään työmarkkinaneuvotteluissa kuin kuoriämpäriä eli pitää tyytyä siihen, mitä annetaan. Nykyinen sopimusjärjestelmä estääkin työllistämisen melko tehokkaasti ja muutosturvan laajentamissuunnitelmia pk-sektorille pidän erityisen vaarallisena.

OulucityAsenteissa on parantamisen varaa myös yrityksissä. Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta on uutuuskirjassaan painottanut positiivisen asenteen merkitystä yrityksen eteenpäin vievänä voimana. Se on helppo allekirjoittaa, sillä negatiivisuus vain lamaannuttaa toimintaa. Yritysten helmasynti onkin syyttää aina olosuhteita yritystoiminnan vaikeuksista. En muuten muista koskaan lukeneeni sellaista pörssiyhtiön osavuosikatsausta, jossa olisi sanottu, että omassa toiminnassa olisi ollut jotain erityistä vikaa.

Muutos lähtee aina tosiasioiden tunnustamisesta. Yritysten pitää uudistua ja täytyy uskaltaa tehdä asioita uudella tavalla. On ollut hienoa seurata, kuinka menestystarinoita syntyy myös vaikeina aikoina, joten olosuhteita ei voi yksin syyttää vaikeuksissa. Menestyjien yhdistävänä tekijänä on positiivinen ja rohkea asenne, uskallus erottautua toimialan totutuista raameista – sekä kova työ.

Juttu on julkaistu Forum24-lehdessä 27.10.2015
Tästä linkistä pääset Forum24 lehteen >

pasi_kinnunen.jpg

Pasi Kinnunen

Toimitusjohtaja